Behandlingen

Et afgiftningsforløb vil minimum strække sig over 4 uger men, vil blive individuelt tilpasset afhængigt af stoftype, mængde, varighed osv. 

I afgiftningen arbejdes der med evnen til at fastholde sig selv i forhold til beslutningen om et stoffrit liv og ikke mindst fokus på fysisk og psykisk trivsel. 

Vores læge vurderer, hvilket medicin præparat der bruges i nedtrapningen. Udover medicinsk nedtrapning tilbyder vi NADA-øreakupunktur og Mindfulness i forbindelse med abstinens- og rusmiddelbehandling.

Vores faglige overbevisning er, at alle mennesker er motiverbare i et fagligt kvalificeret rum. 

Vi er optaget af at tage udgangspunkt i det enkelte individ og møde borgeren der, hvor de er. Vi er nysgerrige på individet og møder dem med respekt og inddragelse i behandlingsforløbet. 

Et fokuspunkt i behandlingen er at tilegne sig mere hensigtsmæssige mestringsstrategier, dette med fokus på den ambivalens, der hører med til at skulle stoppe med at bruge rusmidler. 

Behandlingen tager sit afsæt i en helhedsorienteret tilgang, så vi derved både arbejder med behandlingsopgaver, sundere livsstil, ADL træning og sociale færdigheder. 

Medarbejdernes tværfaglighed giver os en bred erfaring til at hjælpe borgere, der har en rusmiddelproblematik sidestillet med en eller flere psykiatriske diagnoser. 

Det at arbejde med borgere med dobbeltdiagnoser kræver en forståelse for, at de i misbruget har fundet en løsning, som dæmper symptomerne, der følger med deres psykiatriske lidelse.

Vi skal hjælpe dem med at lære at leve med deres diagnoser. Vi skal have en bevidsthed om at inddrage dem i det sociale fællesskab og lære dem at agere i fællesskabet.